Besplatno oglašavanje poslova iz IT industrije

To post a job, login or create an account |  Post a Job

IT posao budućnosti

adminit
jul 1, 2011

Izvor: Blic

Beograd — Već nekoliko godina susrećemo se sa velikim problemom, a to je odliv najboljih IT kadrova iz naše zemlje, kaže vlasnik kompanije Komtrejd Veselin Jevrosimović.

On objašnjava da se zato kompanija Komtrejd odlučila da uđe u posao sa obrazovanjem mladih kadrova.

Tako je nedavno otvorena višu ITS škola. Uskoro se otvara i srednja škola za IT, koja će biti prava priprema za budući ITS fakultet Od septembra će startovati i srednja škola – ITHS, za obrazovanje mladih budućih IT stručnjaka.

Jevrosimović kaže da „viša škola treba da upravo pomogne da se ispuni praznina koja je nastala sa odlaskom naših mladih stručnjaka. Od septembra ćemo otvoriti i srednju školu za informacione tehnologije“.

„Naša ideja je da decu počnemo da pratimo još od srednje škole, pa preko visoke, sve do momenta kada budu obučeni za rad u najsavremenijim svetskim IT kompanijama. IT je svakako pravi posao budućnosti“, dodaje on.

Vlasnik Komtrejda naglašava da će „studenti odmah biti uključeni u konkretne projekte iz oblasti informacionih tehnologija. Tako da neće imati samo teorijsko znanje, posle čega im treba još par godina prakse, već će istovremeno imati da tako kažemo i teorijsko i praktično obrazovanje“.

„Upravo zbog ovako specifičnog profila naše visoke, kao i zbog fokusa na kvalitet obrazovanja, kapaciteti škole će biti limitirani i imaćemo veoma strog prijemni ispit. Želimo da se u školu upišu samo oni studenti kojima će informacione tehnologije zaista biti životni posao“, kaže Jevrosimović.

Ostavite odgovor